Skip to main content

Στις λίμνες της Ορεινής Κορινθίας

Περιηγητική Εκδρομή στην ορεινή Κορινθία με 4x4
Απόδραση κοντά στην Αθήνα σε μία εντυπωσιακή ορεινή διαδρομή στις τρεις λίμνες της Ορεινής Κορινθίας.

70 €

Όχημα με 1-2 άτομα

Περιηγητική Εκδρομή
7-15 Οχήματα
1ήμερη
Ρωτήστε μας

Μονοήμερη εκδρομή στο πανόραμα της ορεινής φύσης μόλις 2 ώρες από την Αθήνα.
Δάση με αγριοκυπάρισσα, έλατα και μαύρα πεύκα, λίμνες, ποτάμια και οροπέδια συνθέτουν ένα απίστευτα γαλήνιο σκηνικό με επίκεντρο την οροσειρά της Ζήριας, τις κοιλάδες του Φενεού, της Στυμφαλίας και τους ποταμούς Όλβιος και Δόξα.

Το πρόγραμμα της εκδρομής προβλέπει συνάντηση στο Ξυλόκαστρο και εκκίνηση για την περιοχή των 'Ανω Τρικάλων.

Στο δάσος της Ζήρειας με πρώτο προορισμό και στάση στην πανέμορφη λίμνη Δασίου.
Στη συνέχεια Δασική διαδρομή προς το χιονοδρομικό κέντρο για να συνεχίσουμε σε βοσκοτόπια με άγρια άλογα χαράσσοντας πορεία προς το γραφικό χωριό Γκούρα. Η διαδρομή συνέχιζετε μέσα από πυκνή βλάστηση για να καταλήξουμε στη λίμνη της Δόξας.

Ελεύθερη επιλογή για γεύμα και επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής με πορεία προς την λίμνη της Στυμφαλίας

Εκδρομή 4Χ4 off road λίμνη Δασίου Ζήρια

Η λίμνη Δασίου

Η λίμνη Δασίου βρίσκεται στα δυτικά του οροπεδίου της Ζήριας, σε υψόμετρο 1.600 μέτρων, και είναι από τις ορεινότερες της Ελλάδας.
Παρά το μικρό της μέγεθός της δημιουργεί ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς. Πλαισιώνεται από έλατα και ορεινή βλάστηση ενώ εντυπωσιάζει και στο μέσο της ένα μικρό νησάκι.
Η λίμνη κρατάει νερό από το χειμώνα μέχρι και την αρχή του καλοκαιριού ενώ τους χειμώνες τα νερά της παγώνουν και μπορεί κανείς να περπατήσει πάνω σε όλη την επιφάνεια της. Το βάθος της, ακόμη και την άνοιξη που λιώνουν οι πάγοι, δεν ξεπερνά τα δύο μέτρα.
Εκδρομή 4Χ4 offroad λίμνη Δόξα Φενεός

Κοιλάδα του Φενεού

Λίμνη Δόξας, Φενεός, Γκούρα, Μονή Αγίου Γεωργίου
Η λίμνη Δόξα ή λίμνη Φενεού είναι τεχνητή και δημιουργήθηκε πριν από περίπου είκοσι χρόνια για αρδευτικούς λόγους. Η βόλτα εδώ συνδυάζεται με επίσκεψη στο κοντινό ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του 15ου αιώνα. Σημαντικό αξιόθέατο της περιοχής είναι και το γραφικό εκκλησάκι του Αγ. Φανουρίου που δεσπόζει στη λίμνη και συνδέεται με τη στεριά με μια λεπτή λωρίδα γης .
Η λίμνη βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μέτρων, ανάμεσα στα όρη Χελμό και Ντουρντουβάνα, απέναντι από τους πρόποδες της Ζήριας και συγκεντρώνει τα νερά από το χείμαρρο Δόξα και τις γύρω από τη λίμνη ρεματιές.
Tα καταπράσινα αγριόπευκα φτάνουν μέχρι τις όχθες συνθέτοντας ένα σπάνιο, για τα δεδομένα της νότιας Ελλάδας, ελβετικό τοπίο.

Οι ποταμοί Όλβιος και Δόξα μετέφεραν τους χειμώνες τα νερά τους στην πεδιάδα, καθώς δεν είχαν έξοδο προς τη θάλασσα, μετατρέποντας την πεδιάδα σε λίμνη, ενώ οι καταβόθρες που συνεχίζουν να βρίσκονται στους πρόποδες του όρους Σαϊτάς «ρουφούσαν» τα νερά της λίμνης.

Ο Ηρακλής φέρεται ως ο κατασκευαστής των καταβόθρων, ενώ άλλες μυθικές εκδοχές τις παρουσιάζουν σαν εισόδους προς τον Άδη.

Εκδρομή 4Χ4 offroad Στυμφαλία

Όταν η φυσική ομορφιά συναντά το μύθο!... Στυμφαλία

Η ελώδης ορεινού τύπου λίμνη της Κορινθίας

Γνωστή από τον άθλο του Ηρακλή με τις Στυμφαλίδες Όρνιθες, η λίμνη της Στυμφαλίας αποτελεί τον νοτιότερο ορεινό υγροβιότοπο των Βαλκανίων. Είναι τμήμα του οροπεδίου που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του νομού Κορινθίας σε μέγιστο υψόμετρο 800 μ. και ελάχιστο 600 μ ανάμεσα στα όρη Κυλλήνη (Ζήρεια), Ολίγυρτο, Μαυροβούνι και Γαβριάς.

Αξίζει επίσκεψη στο μουσείου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, με εκθέματα που συνδέονται με το περιβάλλον και τη λαογραφία της περιοχής. Παρουσιάζονται με σύγχρονο τρόπο που ενθαρρύνει τα παιδιά να πιάσουν, να παρατηρήσουν και να παίξουν.

Similar Trips

Καστανόδασος Στενή Εύβοιας

Διαδρομές μέσα σε ανεξερεύνητα μονοπάτια της Δίρφης
Το καστανόδασος το Μαύρο δάσος και οι καταβόθρες αλλά και οι κορφές της Δίρφης είναι μέρη που κόβουν την ανάσα …μια ανάσα από την πρωτεύουσα!

Η άλλη μεριά της Πάρνηθας

Διαδρομές στα δάση της Αττικής
Μπείτε στην παρέα μας και δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία για Off-Road ...στην Αθήνα!