Skip to main content

Ευρυτανία - Καρπενήσι

Η άγρια ομορφιά της Νότιας Πίνδου

2ημερο Off-Road στην Ελβετία της Ελλάδος

Ευρυτανία, η άγρια ομορφιά της Ελλάδας

Ένα ταξίδι στην καρδιά της Ελλάδας που θα μείνει
στην καρδιά σας

Estimated budget

290 €

Όχημα με 2 άτομα

Trip Type

Περιηγητική Εκδρομή
5-10 Οχήματα

Duration

4ήμερο |
3 διανυκτέρευσεις

Dates

Ρωτήστε μας
Επιλέξτε ημερομηνίες
και διάρκεια που επιθυμείτε

Η πρόταση αφορά 2ημερη οδική εκδρομή στην καρδιά της Ελλάδας, με “σταθμούς” κάποια από τα ωραιότερα μέρη της ηπειρωτικής νότιας Ελλάδας.

Η διαδρομή μεγαλύτερο μέρος της ορεινή. Κινείται στις οροσειρές της νότιας Πίνδου και σε μία περιοχή που αποκαλείται ως “η Ελβετία της Ελλάδας” όπου παρατηρείται μηδενική ρύπανση.

Η διαμονή γίνεται στο Καρπενήσι- μία μικρή και ήσυχη πόλη, πρωτεύουσα και μοναδική πόλη του νομού Ευρυτανίας. Αποτελεί και τη βάση για τις περιηγήσεις στην άγρια ομορφιά της περιοχής.

Θεματολογικά το ταξίδι παρουσιάζει:

 • Φυσιολατρικό ενδιαφέρον, καθώς περιλαμβάνει περιηγήσεις σε τοπία με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και σημαντική οικολογική αξία.
 • Γευσιγνωσία, καθώς οι ταξιδιώτες-επισκέπτες γνωρίζουν την τοπική παράδοση και την ελληνική κουλτούρα μέσα από γευσιγνωστικές εμπειρίες με επισκέψεις σε παραδοσιακό αλλαντοποιείο (Ευρυτανία), παραδοσιακό τυροκομείο.
 • Θρησκευτικό ενδιαφέρον, καθώς περιλαμβάνονται επισκέψεις σε σημαντικά βυζαντινά μνημεία της Ελλάδας και ιστορικά μοναστήρια (Μονή Παναγίας Προυσιώτισσας, -Κρυφό Σχολείο,
Η περιοχή της Ευρυτανίας παρουσιάζει, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μηδενική μόλυνση περιβάλλοντος. Όσοι αγαπούν την παρθένα φύση θα απολαύσουν βόλτες σε σηματοδοτημένα μονοπάτια (Μαύρη Σπηλιά, φαράγγι Πάντα-Βρέχει) μέσα σε ειδυλλιακά τοπία

Η θαυματουργή Αρχόντισσα της Ρούμελης

Ιερά Μονή Παναγίας Προυσιώτισσας
Η Παναγία Προυσιώτισσα δεσπόζει σε ένα από τα πιο άγρια και αφιλόξενα τοπία, μεταξύ των βουνών Χελιδόνα, Καλιακούδα και της οροσειράς του Τυμφρηστού. Το μοναστήρι, δεσπόζει σε ένα από τα πιο άγρια και αφιλόξενα τοπία, μεταξύ των βουνών Χελιδόνα, Καλιακούδα και της οροσειράς του Τυμφρηστού. Γαντζωμένο σε έναν απόκρημνο βράχο, ξεπροβάλλει από την χαράδρα καθώς πλησιάζουμε στον Προυσό. Ιδρύθηκε περίπου το 12ο αιώνα και οφείλει το όνομά του στη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Γιορτάζει στις 23 Αυγούστου όμως προσκυνητές έρχονται από όλα τα μέρη της Ελλάδας όλο τον χρόνο. Και μόνο το τοπίο προκαλεί δέος

Το Πάντα-Βρέχει δεν είναι μόνο ένα

Κοντά στα χωριά Ροσκάς & Τόρνος

Τα φαράγγια «Πάντα-βρέχει» είναι τοπία σπάνιας ομορφιάς στα στενότερα σημεία του Κρικελοπόταμου. Νερά κυλούν πάνω από στρώματα πυκνής βλάστησης που καλύπτουν τους βράχους και πέφτουν σαν βροχή στο ποτάμι σχηματίζοντας λιμνούλες
Το μονοπάτι για το φαράγγι είναι σύντομο σε εξαιρετικά καλή κατάσταση, σηματοδοτημένο, με ξύλινα σκαλοπάτια (προσοχή, κατηφορίζει απότομα και στριφογυριστά). Καταλήγει πλακοστρωμένο στο ποτάμι με τα τρεχούμενα νερά όπου φαίνεται το «Μικρό Πάντα-βρέχει» με τις μικρές βρόχινες κουρτίνες του. Απόσταση: περίπου 10′.

Τα χωριά της Ποταμίας

Κορυσχάδες, Μικρό & Μεγάλο Χωριό

Περιπλανηθείτε στα γραφικά χωριά που απλώνονται και από τις δύο πλευρές του Καρπενησιώτη. Περπατήστε τα και ανακαλύψτε τις όμορφες γωνιές τους και τους γνήσιους ανθρώπους τους.

Φύση με πανύψηλα ελατοσκέπαστα βουνά, άφθονα τρεχούμενα νερά, απίστευτα καταπράσινα δέντρα και φαράγγια μοναδικής ομορφιάς.

Αυθεντικό κεφαλοχώρι της Ευρυτανίας

Κρίκελλο
Σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 1120μ. Τα πέτρινα παραδοσιακά σπίτια του συμπληρώνει η πλατεία του χωριού με τα πλατάνια, τα καφενεδάκια και της παραδοσιακές ταβέρνες
Γνωστό για υπέροχα, καλομαγειρεμένα φαγητά όπως το κατσικάκι στη γάστρα, το χωριάτικο κρασάτο κόκορα με χυλοπίτες, το αγριογούρουνο στιφάδο, το γιουβέτσι στο πήλινο και τις νόστιμες πίτες της θα σας ευχαριστήσει σίγουρα.

Our Route


Day 1 |

Συνάντηση: Καμένα Βούρλα | Διανυκτέρευση: Καρπενήσι

Η εκκίνηση γίνεται από την Αθήνα ελευθερα το απογευμα με κατεύθυνση την λαμια. Από εκει ανεβαινουμε τον τυμφρηστο με προορισμό το Καρπενήσι οπου εχουμε διανυκτερευση …

 • Ευρυτανία - Καρπενήσι

Day 2 | Στα χωριά της Ποταμίας

Διανυκτέρευση: Καρπενήσι

Ξεκινάμε μετά το πρόγευμα από το Καρπενήσι για να εξερευνήσουμε τα μοναδικής φυσικής ομορφιάς μέρη της Ευρυτανίας γύρω από τον Καρπενησιώτη ποταμό.

Περνάμε από όμορφα χωριά (Κορυσχάδες, Μικρό και Μεγάλο Χωριό, Γαύρος κ.α) κρυμμένα μέσα σε κατάφυτες ρεματιές με πλατάνια και τρεχούμενα νερά, πέτρινα γεφύρια.

Η διαδρομή μας ακολουθεί τον ποταμό μέσα στο φαράγγι με προορισμό το χωριό Προυσσός όπου βρίσκεται το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Προυσιώτισσας, σκαρφαλωμένο σε απότομο βράχο σε υψόμετρο 800 μ.

Ελεύθερος χρόνος για επίσκεψη στη μοναστήρι και το ιστορικό του μουσείο όπου φυλάσσονται σημαντικά εκθέματα.

Επόμενος σταθμός είναι το παραδοσιακό αλλαντοποιείο Στρεμμένου όπου μπορούμε να γευτούμε μοναδικό προσιούτο made in Greece, σύμφωνα με την παραδοσιακή συνταγή. Το αλλαντοποιείο βρίσκεται κοντά στον Προυσσό και είναι χτισμένο σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον (πέτρινο κιόσκι και τρεχούμενα νερά) απ΄ όπου ξεκινούν σηματοδοτημένα μονοπάτια προς τη Μονή Προυσιώτισσας και στην Μαύρη Σπηλιά.

Ο ελεύθερος χρόνος θα διαμορφωθεί έτσι ώστε να είναι αρκετός για περπάτημα σε μία παρθένα φύση με μηδενική μόλυνση.

Αναχώρηση από αλλαντοποιείο Στρεμμένου με προορισμό το Καρπενήσι. Η επιστροφή γίνεται από μία ονειρεμένη διαδρομή (άσφαλτος και χώμα) που διασχίζει το φαράγγι πλάι στον ποταμό και ανηφορίζει στα βουνά της Χελιδόνας. Για να απολαύσουμε τη δύση με θέα τη λίμνη Κρεμαστών από ψηλά...


 • Ελατόδασος Ευρυτανίας
 • Παναγία Προυσιώτισσας
 • Το Ελληνικό Προσιούτο
 • Τα χωριά της Ποταμιάς

Day 2 | Πάντα Βρέχει - Καλιακούδα

Επιστροφή

Ξεκινάμε από το Καρπενήσι με προορισμό το ξακουστό φαράγγι “Πάντα Βρέχει” για να δούμε την ακόμα πιό άγρια ομορφιά της Ευρυτανίας.

Η διαδρομή είναι ορεινή και περνά- αν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες- από την επιβλητική βουνορφή Καλιακούδα σε υψόμετρο 2.111μ.(πρόκειται για το υψηλότερο σημείο στο νομό Ευρυτανίας μετά την κορυφή του Βελουχίου).

Στο φαράγγι “Πάντα Βρέχει” θα έχουμε χρόνο για πεζοπορία σε ένα μοναδικό τοπίο όπου νερά κυλούν ανάμεσα στα βρύα και πέφτουν ψηλά από τους βράχους στα κρύα νερά του ποταμού σχηματίζοντας εντυπωσιακές υδάτινες κουρτίνες που παιχνιδίζουν στο φως του ήλιου.

 Στο δρόμο μας για την επιστροφη θα περασουμε από το Κρίκελλο. ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, στην κεντρική πλατεία πριν παρουμε τον δρομο της επιστροφης προς αθηνα


 • Φαράγγι Πάντα Βρέχει
  Καλιακούδα 2.111μ
 • Κρίκελλο
 • Σπερχειάδα
Τα γευματα θα είναι τα μεσημερια τυπου Πικ νικ και τα δειπνα θα είναι στις παραδοσιακες ταβερνες της εκει περιοχης

Similar Trips

Στ αχνάρια του Μακεδονικού αγώνα

Εκδρομή Ιστορικού χαρακτήρα,
στην πιο όμορφη περιοχή της Ελλάδος.
Ταξίδι στην ιστορία των Βαλκανικών Πολέμων. Επικεντρωμένοι σε μια πλευρά της Ελλάδος ,αυτή της δυτικής Ελλάδος όπου στα βουνά πραγματοποιήθηκαν μάχες ηρωικές και πολύνεκρες.

Καστανόδασος Στενή Εύβοιας

Διαδρομές μέσα σε ανεξερεύνητα μονοπάτια της Δίρφης
Το καστανόδασος το Μαύρο δάσος και οι καταβόθρες αλλά και οι κορφές της Δίρφης είναι μέρη που κόβουν την ανάσα …μια ανάσα από την πρωτεύουσα!