Skip to main content

Στο οροπέδιο της Ζήρειας

Εκδρομή στην ορεινή Κορινθία με Off-Roading
Η "μικρή Ελβετία" της Πελοποννήσου. Απόδραση κοντά στην Αθήνα σε μία εντυπωσιακή ορεινή διαδρομή με δυο λίμνες και πολύ πράσινο. Το οροπέδιο της Ζήρειας παραμένει ανεξερεύνητο και επιφυλάσσει πολλές όμορφες εκπλήξεις

70 €

Όχημα με 2 άτομα

Περιηγητική Εκδρομή
7-15 Οχήματα
1ήμερη
Ρωτήστε μας

Το πρόγραμμα της εκδρομής προβλέπει συνάντηση στο Ξυλόκαστρο και εκκίνηση για την περιοχή των 'Ανω Τρικάλων.

Μπαίνουμε στο δάσος της Ζήρειας με πρώτο προορισμό και στάση στην πανέμορφη λίμνη Δασίου.
Στη συνέχεια κάνουμε μία όμορφη διαδρομή έκτος δρόμου με κατεύθυνση προς το χιονοδρομικό κέντρο. Θα κινηθούμε σε off road διαδρομή μέσα στο δάσος διασχίζοντας βοσκοτόπια με αγρία άλογα χαράσσοντας πορεία προς το γραφικό χωριό Γκούρα και την λίμνη Δόξα. Η διαδρομή μας περνά σε μια από τις πιο πυκνοβλαστωμένες περιοχές της Πελοποννήσου και φτάνει στη λίμνη.
Στη λίμνη θα επισκεφτούμε το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου και θα γευματίσουμε στις όχθες της.

Μετά το γεύμα θα κινηθούμε μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο με κατεύθυνση τον Φενεό και θα δούμε την εντυπωσιακή Παναγιά των Βράχων στον Ταρσό, πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής με πορεία προς Δερβένι, Κόρινθο και τελικό προορισμό την Αθήνα.

Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες προσφέρεται για SUV ή μόνο για Off-Road οχήματα

Η λίμνη Δασίου

Η λίμνη Δασίου βρίσκεται στα δυτικά του οροπεδίου της Ζήριας, σε υψόμετρο 1.600 μέτρων, και είναι από τις ορεινότερες της Ελλάδας.
Παρά το μικρό της μέγεθός της δημιουργεί ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς. Πλαισιώνεται από έλατα και ορεινή βλάστηση ενώ εντυπωσιάζει και στο μέσο της ένα μικρό νησάκι.
Η λίμνη κρατάει νερό από το χειμώνα μέχρι και την αρχή του καλοκαιριού ενώ τους χειμώνες τα νερά της παγώνουν και μπορεί κανείς να περπατήσει πάνω σε όλη την επιφάνεια της. Το βάθος της, ακόμη και την άνοιξη που λιώνουν οι πάγοι, δεν ξεπερνά τα δύο μέτρα.

Κοιλάδα του Φενεού

Λίμνη Δόξας, Φενεός, Γκούρα, Μονή Αγίου Γεωργίου
Η λίμνη Δόξα ή λίμνη Φενεού είναι τεχνητή και δημιουργήθηκε πριν από περίπου είκοσι χρόνια για αρδευτικούς λόγους. Η βόλτα εδώ συνδυάζεται με επίσκεψη στο κοντινό ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του 15ου αιώνα. Σημαντικό αξιόθέατο της περιοχής είναι και το γραφικό εκκλησάκι του Αγ. Φανουρίου που δεσπόζει στη λίμνη και συνδέεται με τη στεριά με μια λεπτή λωρίδα γης .
Η λίμνη βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μέτρων, ανάμεσα στα όρη Χελμό και Ντουρντουβάνα, απέναντι από τους πρόποδες της Ζήριας και συγκεντρώνει τα νερά από το χείμαρρο Δόξα και τις γύρω από τη λίμνη ρεματιές.
Tα καταπράσινα αγριόπευκα φτάνουν μέχρι τις όχθες συνθέτοντας ένα σπάνιο, για τα δεδομένα της νότιας Ελλάδας, ελβετικό τοπίο.

Παναγιά των Βράχων

Τα «Μετέωρα της Κορίνθου»
Μια συστάδα κάθετων βράχων, σχεδόν λείων, με κάθετες ακανόνιστες σχισμές. Εδώ είναι τα «Μετέωρα της Κορίνθου».
Την προσοχή μας αποσπά μια μεγάλη σχισμή στα βράχια, κάτι σαν είσοδος σπηλαίου, το οποίο μάλιστα, την εποχή της Γερμανικής Κατοχής, το χρησιμοποιούσαν ως καταφύγιο Άγγλοι αλεξιπτωτιστές και Έλληνες αντάρτες. Σε μια άλλη μεγάλη σχισμή, είναι χτισμένο το εκκλησάκι της Παναγίας του Βράχου. Κατά την παράδοση, το εκκλησάκι της Παναγίας στον βράχο του Ταρσού, ιδρύθηκε ως εκπλήρωση τάματος από κάποια Ταρσινή γυναίκα, η οποία σώθηκε ως εκ θαύματος κατά την άλωση του Βυζαντινού Ταρσού από τον Μωάμεθ.

Similar Trips

Καστανόδασος Στενή Εύβοιας

Διαδρομές μέσα σε ανεξερεύνητα μονοπάτια της Δίρφης
Το καστανόδασος το Μαύρο δάσος και οι καταβόθρες αλλά και οι κορφές της Δίρφης είναι μέρη που κόβουν την ανάσα …μια ανάσα από την πρωτεύουσα!

Η άλλη μεριά της Πάρνηθας

Διαδρομές στα δάση της Αττικής
Μπείτε στην παρέα μας και δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία για Off-Road ...στην Αθήνα!