Skip to main content

Καιμάκτσαλαν - όρος Βόρας

28η Οκτ. στη «Γη Απαλή σαν Κρέμα»

4ημερο Off-Road σην Ελληνο-γιουγκοσλαβική μεθόριο

Στα 2570m στην κορφή Καϊμακτσαλάν,
στο Μαύρο Δάσος, το Ντόμπρο Πόλε, και ζεστές βουτιές στα Λουτρά Πόζαρ

Μοναδικές διαδρομές και χρώματα σε δάση από βελανιδιές, οξιές, καστανιές, έλατα, πεύκα, που συναντούν βαθιές κοιλάδες, χαράδρες και βοσκοτόπους
Στο Καιμάκτσαλαν που σημαίνει “Γη Απαλή σαν Κρέμα”.
Το όρος Βόρας -όπως είναι το όνομα του- είναι το τρίτο μεγαλύτερο βουνό της Ελλάδας με υψόμετρο 2.524 μέτρα.

Estimated budget

--- €

Όχημα με 2 άτομα

Trip Type

Περιηγητική Εκδρομή
8-15 Οχήματα

Duration

4ήμερο

Dates

Ρωτήστε μας
Επιλέξτε ημερομηνίες
και διάρκεια που επιθυμείτε

4ημερη απόδραση για όλα τα 4x4 και SUV, σε δασωμένες διαδρομές στα διάσελα, ποτάμια φαράγγια, αλλά και αλπικά λιβάδια της Πέλλας και Φλώρινας στην Βόρεια Ελλάδα.
Off-Road 4Χ4 εκδρομή με φυσιολατρικό χαρακτήρα, με διαμονή στα πολυτελή αρχοντικά του Παλιού Άγιου Αθανάσιου και με έμφαση στη γαστρονομία βασισμένη στις τοπικές γεύσεις και προϊόντα.

Ιδανικός προορισμός για όσους αγαπούν τη φύση την περιπέτεια.

Οδηγούμε στη ψηλότερη κορυφή τον Προφήτης Ηλίας με τη μικρή εκκλησία, μνημείο Σέρβων πεσόντων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στα 2.524 μέτρα του όρους Βόρας που συνδέεται ανατολικά με τα βουνά Πίνοβο (2.156 μέτρα) και Τζένα (2.182 μέτρα), τα οποία αποτελούν τμήμα της ίδιας οροσειράς.
Διαδρομές Βορειοδυτικά της Ορμας Αλμωπίας που εκτείνεται το Μαύρο Δάσος του Βόρα με την πυκνή βλάστηση.
Επισκεπτόμαστε τη Βεγορίτιδα μια από τις πιο βαθιές και εντυπωσιακές λίμνες της Ελλάδας με τα πολλά ονόματα (Άρνισσας, Κέλλη, Αγίου Παντελεήμονα) που μαζί με τις άλλες κοντινές της λίμνες (πχ Χειμαδίτιδα) είναι στην πραγματικότητα ο,τι έχει απομείνει από την τεράστια λίμνη της Εορδαίας. Μια λίμνη η οποία παλιά έφτανε σε έκταση το εντυπωσιακό ένα εκατομμύριο στρέμματα και το βάθος της ήταν στα 250 μέτρα!

Γνωρίζουμε τα σημεία που διαδραματίστηκε η σπουδαία ιστορία που κρύβει η περιοχή από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά και κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου με μάχες τόσο μεταξύ των Ελλήνων αλλά και με επιθέσεις των Γιουγκοσλαβικών δυνάμεων.

Διαμονή στα ανακαινισμένα αρχοντικά στον Παλιό Άγιο Αθανάσιο, γευόμαστε νόστιμα εδέσματα της ντόπιας παραδοσιακής, πίνουμε καφέ και ρόφημά δίπλα στο τζάκι, διασκεδάζουμε στα μπαρ και κλαμπ της περιοχής και απολαμβάνουμε την άψογη φιλοξενία της Μακεδονίας.

Τόνωση και αναψυχή στα Λουτρά Πόζαρ, των ιαματικών πηγών που είναι γνωστά για τις θεραπευτικές και ευεργετικές τους ιδιότητες από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε φυσικούς καταρράκτες, τη μεγάλη ανοιχτή πισίνα, τους ατομικούς λουτήρες, τις εσωτερικές ομαδικές πισίνες και τα χαμάμ.

Our Route