Skip to main content

PINDOS CROSSING

8ήμερη Διάσχιση Οροσειράς της Πίνδου
Μοναδική εμπειρία -που δεν πρέπει να χάσετε- η συμμετοχή σε όλο το οδοιπορικό. Αλλά υπάρχει επίσης η δυνατότητα να συμμετέχετε τις μέρες που μπορείτε, ώστε να ακολουθήσετε μέρος της διάσχισης.
👉 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕ και ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ για το πρόγραμμα των ημερών που επιθυμείτε να συμμετέχετε.
Επιλογή διαμονής σε ξενώνες που έχουν γίνει κρατήσεις αλλά και στην ύπαιθρο ⛺️ για να βιώσετε το απόλυτο Cross Country Expedition.

Ξεκινάμε Τετάρτη 19 Ιουνίου από το βορειότερο άκρο της σε Ήπειρο και Δυτ. Μακεδονία με τον Γράμμο και το Βίτσι. Το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος (22-24 Ιουνίου) από Βόιο & Σμόλικα και τον Εθνικό Πάρκο Πίνδου, κινούμαστε νότια προς Άγραφα και Ευρυτανία ώστε τη Τετάρτη 26/6 να καταλήξει η διάσχιση στο νοτιότερο άκρο της στη Ναύπακτο.

🌿 Η άνοιξη στα ψηλά βουνά ξεκινάει τον Ιουνίου με τη φύση να αναγεννάτε.
🌲 Τα Πλατάνια τα δάση Καστανιάς, Οξιάς, Σημύδας, Δρυς και Βελανιδιάς προσφέρουν μοναδικές εικόνες με διαδρομές κάτω από το πυκνό τους φύλλωμα.
🌾 Αγριολούλουδα και άγιες ορχιδέες σκεπάζουν τα υγρά χώματα των βουνών στα υψίπεδα για να μας προσφέρουν διαδρομές σε εντυπωσιακές κορυφογραμμές και αλπικά λιβάδια.

👉 Προσεγγίσουμε μοναδικές αλπικές λίμες, διασχίζουμε τα δροσερά νερά των ποταμών της Πίνδου, σκαρφαλώνουμε στις εντυπωσιακές κορυφες της και οδηγούμε σε αλπικά λιβάδια με θέα το ανάγλυφο των κορυφογραμμών να εκτείνεται απο τον Γράμμο και τον Όλυμπο μέχρι νότια τα Βαρδούσια.

🚙 Η εποχή προσφέρεται ώστε να προσεγγίσουμε διαδρομές απροσπέλαστες την εποχή του χειμώνα.

Κόστος Συμ/χης από 50€/όχημα
  • ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ
    Για όλες τις μέρες και κυρίως για το 3ήμερο Αγ. Πνεύματος η διαθεσιμότητα είναι περιορισμένη.

Ανυπομονούμε να μοιραστούμε αυτή την περιπέτεια μαζί σας

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και σύντομα θα έρθουμε σε επαφή για περισσότερες πληροφορίες. θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το πλήρες όνομά σας.
Η διεύθυνση email σας δεν είναι έγκυρη.
Πληκτρολογήστε σωστά το τηλέφωνο σας
Please tell us how big is your company.
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Η διάχυση ενδείκνυται κυρίως για 4Χ4 OffRoad οχήματα. Δείτε το πρόγραμμα και δηλώστε ενδιαφέρον για τις μέρες που επιθυμείτε να συμμετέχετε.

Πρόγραμμα Εκδρομής

ΤΕΤΑΡΤΗ (19/6) Διασχίζουμε το Ανατολικό Ζαγόρι

Ξεκινάμε από χαμηλό υψόμετρο ακολουθώντας μονοπάτια που ακόμα και το καλοκαίρι κρατάνε λάσπη. Το ανατολικό Ζαγόρι ανήκει στα πιο ενδιαφέροντα οικοσυστήματα της Ελλάδας με δάση από πεύκα, έλατα και οξιές, άφθονα νερά και ποτάμια που κάνουν την περιοχή ιδανικό τόπο διαβίωσης σπάνιων άγριων ζώων.

Διανυκτέρευση ή Camp στα Ζαγόρια

ΠΕΜΠΤΗ (20/6) Απο το Κεντρικό στο Δυτικό Ζαγόρι

Off Road διαδρομές μέσα στο πυκνό δάσος, για να ανακαλύψουμε το Κεντρικό Δυτικό Ζαγόρι με τα γεφύρια, τα ποτάµια και μερικά από τα 46 χωριά της περιοχής των Ζαγοροχωρίων.
Βόλτες στα παραδοσιακά χωρία. Περπατάμε στο χείλος της χαράδρας του Βίκου με το βάθος του να ξεπερνά τα 900 μέτρα, στο Βραδέτο και στην Αγίας Παρασκευής στο Μονοδένδρι. Οδηγούμε στα οροπέδια της Τύμφης στα 1880μ απέναντι από τις κορυφές της Αστράκας. Επισκεπτόμαστε τα γεφύρια του Κόκορου, το Καλογερικό στου Κήπους αλλά και στο μοναδικό φαράγγι Βικάκι.

Διανυκτέρευση Kόνιτσα ή Camp δίπλα στο ποτάμι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (21/6) Μαστοροχώρια-ΓΡΑΜΜΟΣ

Από Βούρμπιανη και Πλικάτι ανεβαίνουμε στην κορυφογραμμή που οριοθετεί τα σύνορα με την Αλβανία (Γκέσος 2150μ. μνημείο εμφυλίου) και στη συνέχεια μέσα από το πυκνό δάσος προσεγγίζουμε τις δίδυμες λίμνες Άρρενες

Διανυκτέρευση Καστοριά (Hotel 4*) ή Camp δίπλα στο ποτάμι

Πρόγραμμα 3ήμερο Άγιου Πνεύματος (22-24 Ιουνίου)

ΣΑΒΒΑΤΟ (22/6) BOIO

Απο τα μονοπάτια του όρος Βοΐου στα λιβάδια και τα δάση των Γρεβενών.
Το Βόιο είναι ένα από τα πιο δασωμένα βουνά της Ελλάδας με δασοκάλυψη που φτάνει το 80% και η οποία αποτελείται από τεράστια αμιγή και μεικτά δάση από βελανιδιές, οξιές, καστανιές, μαυρόπευκα, έλατα, σφενδάμια, σκλήθρα, φλαμουριές, γαύρους, οστρυές, ιτιές, ρόμπολα, κ.ά. Σε διάφορα σημεία του βουνού απαντώνται πολλές αιωνόβιες βελανιδιές από τις οποίες ξεχωρίζει ο «μεγάλος γέροντας» της Βουχωρίνας που πιστεύεται ότι φτάνει τα 600 χρόνια ζωής.

Διανυκτέρευση ή Camp στα Γρεβενά (Hotel 3*)

ΚΥΡΙΑΚΗ (23/6) Γρεβενα

Ποτάμια, υδάτινα περάσματα, στενά φαράγγια, τοξωτά γεφύρια, και 4x4 μονοπάτια μας οδηγούν στους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων για να καταλήξουμε στις όχθες της λίμνης κάτω από την αγκαλιά της Ωραίας Κοιμωμένης των Αγράφων

Διανυκτέρευση Λίμνη Πλασήρα (4*) ή Camp στην όχθη της λίμνης

ΔΕΥΤΕΡΑ Αγ. Πνευματος (24/6) Άγραφα

Διασχίζουμε το ορεινό πέρασμα της Νιάλας (1900μ.) και και μέσα από τον Ταυρωπό και το τοξωτό γεφύρι της Βίνιανης καταλήγουμε στην Ευρυτανία.

Διανυκτέρευση Ευρυτανία (3-4*) ή Camp

ΤΡΙΤΗ (25/6) Αλπικά Λιβάδια ΚΟΚΚΑΛΙΑ

Ακολουθούμε μια από τις ομορφότερες διαδρομές της νότιας Πίνδου με τις μοναδικές εναλλαγές τοπίου και πανίδας. Ελεύθερη διαδρομή στα αλπικά λιβάδια Κοκάλια από τα μονοπάτια των κτηνοτρόφων μέχρι την Λίμνη του Εύηνου ώστε να καταλήξουμε στην ορεινή Ναυπακτία.

Διανυκτέρευση Άνω Χώρα (3*) ή Camp

ΤΕΤΑΡΤΗ (26/6) Ορεινή Ναυπακτία

Περιηγητική διαδρομή μέχρι το νοτιότερο άκρο της Πίνδου μας οδηγήσει στο γραφικό λιμάνι της Ναυπάκτου.