Skip to main content

Λίμνη Πλαστήρα

Τα πυκνά ελατοδάση και η λίμνη των Ανατολικών Αγράφων
Παρ.15 - Δευτ.18 Μαρτίου 2024
4ημερο 4x4 με 3 διανυκτερεύσεις στα βουνά και τις λίμνες της Νότιας Πίνδου

Στην αγκαλιά της «Ωραίας Κοιμωμένης» των Αγράφων

Aπό τα χιονισμένα ορεινά περάσματα και τα ποτάμια των Αγράφων, στη βαθιά λάσπη των παραλίμνιων διαδρομών, και μικτές διαδρομές σε Ταυρωπό, Ρεντίνα και Τυμφρηστό

Εκδρομή 4Χ4, με φυσιολατρικό χαρακτήρα στην χιονισμένη ανατολική οροσειρά των Αγράφων για όλα τα 4Χ4 και SUV οχήματα

Διαδρομές στο πυκνό ελατοδασος, στα απόκρημνα επιβλητικά βουνά, τα ποτάμια, τα φαράγγια, και τα ξεχασμένα χωριά του ορεινού όγκου των Τρικάλων.

Εκδρομή με διαμονή στα πολυτελή καταλύματα του Νεοχωρίου και έμφαση στη γαστρονομία βασισμένη στις τοπικές γεύσεις και προϊόντα.
Περιήγηση στα αξιοθέατα γύρω από τη λίμνη, ανέβασμα στο ορεινό καταφύγιο Βουτσικάκι, στις μυστικές κρύπτες της Πελεκητής και στα ξεχασμένα χωριά κάτω από την αγκαλιά της Ωραίας Κοιμωμένης των Αγράφων.

Η εκδρομή μας ξεκινά με ελεύθερη άφιξη, Παρασκευή 15 Μαρ. στη Λιμν. Πλαστήρα. Η επιστροφή τη Καθ. Δευτέρα περιλαμβάνει διαδρομή στα χαμηλά του Τυμφρηστού μέχρι τον κάμπο της Λαμίας.

Το τελικό πρόγραμμα των διαδρομών θα καθοριστεί βάση των καιρικών συνθηκών και το ύψος χιονιού-χιονόπτωσης του 3ημέρου.

Η αποκάλυψη με οχήματα 4Χ4 της παρθένας χειμωνιάτικης φύσης μέσα από γραφικές διαδρομές σε δασικούς δρόμους των ανατολικών παρυφών της Πίνδου

Τα επιβλητικά βουνά των ορεινών της Καρδίτσας με τον Ίταμο και τα απόκρυμνα Αγραφα με τις επιβλητικές κορυφές τους, κρατούν ακόμη μυστική για τους πολλούς τη μαγευτική εικόνα της, την οποία συνθέτουν εντυπωσιακά τοπία, ορμητικά νερά, λίμνες, παραδοσιακοί "ξεχασμένοι" οικισμοί χωμένοι στα ελατοδάση και μοναστήρια κρυμμένα βαθιά μέσα σε φαράγγια είναι μια εντυπωσιακή αποκάλυψη για τον ταξιδιώτη.
Και γίνεται εντυπωσιακότερη όσο αφήνει την περιπέτεια να εισχωρήσει στο ταξίδι.

Όμορφη και επιβλητική,
η «ωραία κοιμωμένη» των Αγράφων,

Οι τραχιές και δαιδαλώδεις κορυφές των Αγράφων σχηματίζουν τη φιγούρα μιας γυναίκας. Είναι η “Ωραία κοιμωμένη των Αγράφων” όπως την ξέρουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Tα γυάλινα νερά της λίμνης, με τα διάσπαρτα νησάκια και τα φιορδ. Ο ορεινός όγκος των Αγράφων μπολιάζει το τοπίο με τα ψηλά του βουνά και τις εντυπωσιακές χαράδρες που διαρρέουν ποτάμια κι ορμητικοί χείμαροι. Διάσπαρτα Βυζαντινά και Μεταβυζαντινά μνημεία, πεζοπορικές διαδρομές, εξαιρετική ντόπια κουζίνα και πολλές δραστηριότητες ολοκληρώνουν το φυσικό πλούτο της περιοχής.


Ανυπομονούμε να μοιραστούμε αυτή την περιπέτεια μαζί σας

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και σύντομα θα έρθουμε σε επαφή για περισσότερες πληροφορίες. θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το πλήρες όνομά σας.
Η διεύθυνση email σας δεν είναι έγκυρη.
Πληκτρολογήστε σωστά το τηλέφωνο σας
Please tell us how big is your company.
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Είδος Εκδρομής

Περιηγητική Εκδρομή
7-12 Οχήματα

Διάρκεια

4ήμερο |
3 διανυκτερεύσεις

Ημερομηνίες

3ημερο Καθ. Δευτέρας
15-18 Μαρτίου

Δημιουργούμε τους καλύτερους οδηγούς

Σε κάθε μας εκδρομή, είμαστε δίπλα σας για να ανακύψετε τις δυνατότητες του οχήματος σας και να βελτιώσετε τις 4Χ4 οδηγικές ικανότητες σας στο φυσικό έδαφος, με απόλυτη ασφάλεια, για σας την οικογένεια σας και το αγαπημένο τετρακίνητο σας.