Skip to main content

Διασχίζωντας το
Εθνικό Πάρκο B. Πίνδου

Ο Εθνικός Δρυμός Πίνδου & Βίκου-Αώου και τα Ζαγοροχώρια

Πολυήμερη περιήγηση στα βουνά της Πίνδου

Εκδρομή Off-Road 4x4 στα βουνά και τα νερά της Βόρειας Πίνδου

Αγιασμός Υδάτων στα νερά της Πίνδου
Ελάτε να ζήσουμε ένα γεμάτο Off-Road 4ήμερο στον Εθνικός Δρυμό Πίνδου και τα Ζαγοροχώρια της Ηπείρου έως τον άξονα του Μετσόβου

450+340 €

Όχημα με 2 άτομα

Περιηγητική Εκδρομή
5-10 Οχήματα
4-5 ημέρες |
4 διανυκτερεύσεις
ΦΩΤΑ 2022
GrevenaZagori_date

Off Road διαδρομές στα ποτάμια, τα βουνά, τα δάση και τις κορυφές της ορεινής Ελλάδας με τα αυθεντικά παραδοσιακά χωρία, τα πέτρινα γεφύρια, τους φιλόξενους κατοίκους της και την ιδιαίτερη τοπική γαστρονομία.

Περιήγησης μέσα από δύσβατες διαδρομές και δασικούς δρόμους στην οροσειρά της Πίνδου.

Με βάση το Κεντρικό Ζαγόρι εξερευνούμε την προστατευόμενη περιοχή της Ηπείρου με τα σημαντικά οικολογικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά της.
Γνωριμία με την μοναδική αρχιτεκτονική, την ιστορία, τη λαογραφία και γαστρονομία της περιοχής. Γνωριμία με τους ανθρώπους που ζουν στους διατηρητέους και παραδοσιακούς οικισμούς, ακολουθώντας δύσβατες Off Road διαδρομές στον Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου με τον Εθνικό Δρυμό Βίκου – Αώου.

Στα Ζαγοροχώρια θαυμάζουμε την επιβλητική χαράδρα του Βίκου, επισκεπτόμαστε τα μεγαλόπρεπα γεφύρια και περπατάμε τα καλντερίμια των παραδοσιακών οικισμών για να ανακαλύψουμε τη μοναδική τεχνική των επιδέξιων μαστόρων της πέτρας και μας δίνεται η ευκαιρία για rafting στον Βοϊδομάτη το καθαρότερο ποτάμι της Ευρώπης.

Προτού επιστρέψουμε εξερευνούμε την άγνωστη περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου με τα πυκνά μικτά δάση από πεύκα, έλατα και οξιές με άφθονα νερά και ποτάμια


Ο Εθνικός Δρυμό Πίνδου και τα Ζαγοροχώρια της Ηπείρου

Day 0 | Ελεύθερη προσέλευση - Συνάντηση στο Ξενοδοχείο

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου | Διανυκτέρευση: Ζαγοροχωρία

Day 1 | Πέμπτη Θεοφάνια 6/1 ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ στο Δυτικό Ζαγόρι

Αώος & Βοϊδομάτης | Διανυκτέρευση: Ζαγοροχωρία

Αγιασμός στα νερά του Αωού και επίσκεψη στο μοναστήρι του Παίσιου στη μονή Στομίου αλλά στη μονή Μολυβδοσκέπαστη στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Πάμε για rafting στον Βοϊδομάτη. Οδηγούμε στο Πάρκο Άγριας Ζωής στο Μπουραζάνι, περπατάμε στα γραφικά χωριά του Δυτ. Ζαγόριου και γνωρίζουμε τα σημεία που δόθηκαν οι σκληρές μάχες του ’40.

Days 2 & 3 | ΣΤΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ και τα ΓΕΦΥΡΙΑ στο Κεντρικό Ζαγόρι

Φαράγγι Βίκου, Ζαγοροχώρια | Διανυκτέρευση: Ζαγοροχωρία

Off Road διαδρομές μέσα στο πυκνό δάσος, για να ανακαλύψουμε το Κεντρικό Δυτικό Ζαγόρι με τα γεφύρια, τα ποτάµια και μερικά από τα 46 χωριά της περιοχής των Ζαγοροχωρίων.

Βόλτες στα παραδοσιακά χωρία. Περπατάμε στο χείλος της χαράδρας του Βίκου με το βάθος του να ξεπερνά τα 900 μέτρα, στο Βραδέτο και στην Αγίας Παρασκευής στο Μονοδένδρι. Οδηγούμε στα οροπέδια της Τύμφης στα 1880μ απέναντι από τις κορυφές της Αστράκας. Επισκεπτόμαστε τα γεφύρια του Κόκορου, το Καλογερικό στου Κήπους αλλά και στο μοναδικό φαράγγι Βικάκι.

Γαστρονομικό ταξίδι στην ηπειρώτικη κουζίνα. Γεύμα με παραδοσιακές συνταγές παρασκευασμένες από τα αγνά προϊόντα της περιοχής.


 • Εθνικός Δρυμός Βίκου-Αώου
  450 km Highway
  80 km Paved Road
  60 km Minor Dirt-Road και Off-Road
 • Τα Πετρόκτιστα Χωριά
 • Φαράγγι Βίκου
 • Τα γεφύρια της Ηπείρου
 • Βυζαντινά Μοναστήρια
 • Οι γεύσεις της Ηπείρου
 • Rafting στον Βοϊδομάτη

Day 4 | Τα άγνωστα χωριά και τα δάση στο Ανατολικό Ζαγόρι

Οδοιπορικό στο ανατολικό Ζαγόρι | Προαιρετική Διανυκτέρευση: Μέτσοβο

Προτού επιστρέψουμε εξερευνούμε την άγνωστη περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου.
Το ανατολικό Ζαγόρι ανήκει στα πιο ενδιαφέροντα οικοσυστήματα της Ελλάδας με δάση από πεύκα, έλατα και οξιές, άφθονα νερά και ποτάμια που κάνουν την περιοχή ιδανικό τόπο διαβίωσης σπάνιων άγριων ζώων.
Οι δοκιμασίες που πέρασαν τα Ζαγοροχώρια κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου πολέμου ήταν πολύ δύσκολες. Τα χωριά του Ανατολικού Ζαγορίου κάηκαν ολοσχερώς από τους Γερμανούς. Πολλά κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα χωριά τους, αλλά και άλλα ξαναχτίστηκαν από τους κατοίκους τους με πολύ μεράκι.Παρέχουμε

Παροχή συσκευής ασύρματης ενδοεποικινωνίας για τα οχήματα σας
Εξοπλισμένο φαρμακείο Πρώτων Βοηθειών

Πλήρως εξοπλισμένα 4x4 Off-Road οχήματα συνοδείας

Με έμπειρους συνοδούς να σας καθοδιγήσουν με ασφάλεια στις εκτός δρόμου δυσκολίες και με οχήματα υποστήριξης που διαθέτουν πλήρη εξοπλισμό για τον ασφαλή απεγκλωβισμό του οχήματος σας.

Διατροφή

Όσο το δυνατόν περισσότερο επιλέγουμε να σερβίρονται τοπικά προϊόντα και γεύσεις.
Πρωινό: Πλήρες σπιτικό πρωινό στο Ξενοδοχείο - Ξενώνα.
Μεσημεριανό: Οργανώνουμε και σερβίρουμε υπαίθριο Πικ-Νίκ ή ένα μεσημεριανό γεύμα σε ταβέρνα ή παραδοσιακό καφενείο, με ποικιλία παραδοσιακών ελληνικών εδεσμάτων, όπως, αλαντικά, τυριά, πίτές κλπ. νερό, καφέ. Επίσης, τσάι, καφέ κτλ σε στάσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Δείπνο: Προαιρετικό ελεύθερο δείπνο σε επιλεγμένες ταβέρνες.

Our Route

Δημιουργούμε τους καλύτερους οδηγούς

Σε κάθε μας εκδρομή, είμαστε δίπλα σας για να ανακύψετε τις δυνατότητες του οχήματος σας και να βελτιώσετε τις 4Χ4 οδηγικές ικανότητες σας στο φυσικό έδαφος, με απόλυτη ασφάλεια, για σας την οικογένεια σας και το αγαπημένο τετρακίνητο σας.

Similar Trips

Μακεδονία - Ήπειρος

Η χώρα του µεγάλου Αλεξάνδρου, οι τόποι που έζησαν οι αρχαίοι Έλληνες σε ένα ταξίδι στην φύση και στην ιστορία της.

Περιήγηση στις πιο όµορφες περιοχές της Δ. Μακεδονίας και τον Εθνικό ∆ρυµό της Βάλια-Κάλντα & Βίκου για να γνωρίσουµε την γραφική Ελλάδα της παράδοσης με την µοναδική παρθένα φύση της Πίνδου και τις λίμνες Αωού, Ιωαννίνων και Πρέσπες.

Πανόραμα Ηπειρωτικής Ελλάδας

Εκδρομή διάσχισης Off-Road 4x4 στα μονοπάτια της ηπειρωτικής Ελλάδας

Από την Ευρυτανία και τα Άγραφα έως τα βουνά της Πίνδου. Off Road διαδρομές στα ποτάμια, τα βουνά, τα δάση, τις κορυφές και τις λίμνες της ορεινής Ελλάδας με τα αυθεντικά παραδοσιακά χωρία, τα πέτρινα γεφύρια, τους φιλόξενους κατοίκους της και την ιδιαίτερη τοπική γαστρονομία της.