Skip to main content

Μακεδονία - Ήπειρος

Η χώρα του µεγάλου Αλεξάνδρου, οι τόποι που έζησαν οι αρχαίοι Έλληνες
σε ένα ταξίδι στην φύση και στην ιστορία της.

7 μέρες στην περιοχή Γρεβενών, τον Εθνικό Δρυμό Πίνδου, την πόλη των Ιωαννίνων & Καστοριάς, το φαράγγι του Βίκου και τα χωριά Πάπιγκο

Εκδρομή Off-Road 4x4 στα βουνά και τα νερά
της Βόρειας Ελλάδας

Περιήγηση στις πιο όµορφες περιοχές της Δ. Μακεδονίας και τον Εθνικό ∆ρυµό της Βάλια-Κάλντα & Βίκου για να γνωρίσουµε την γραφική Ελλάδα της παράδοσης με την µοναδική παρθένα φύση της Πίνδου και τις λίμνες Αωού, Ιωαννίνων και Πρέσπες.

1.747 €

Όχημα με έως 4 άτομα

Περιηγητική Εκδρομή
1-10 Οχήματα
7-8 ημέρες |
6 διανυκτερεύσεις
Ρωτήστε μας
Επιλέξτε ημερομηνίες
και διάρκεια που επιθυμείτε

Off Road διαδρομές στα ποτάμια, τα βουνά, τα δάση, τις κορυφές και τις λίμνες της Βόρειας Ελλάδας με τα αυθεντικά παραδοσιακά χωρία Μέτσοβο και Ζαγοροχώρια, τα πέτρινα γεφύρια, τις γραφικές πόλεις Ιωάννινα και Καστοριά και γνωρίζουμε τους φιλόξενους κατοίκους και την ιδιαίτερη τοπική γαστρονομία της Πίνδου και της Μακεδονίας.

Περιήγησης μέσα από γραφικές διαδρομές και δασικούς δρόμους σε Μακεδονία και Ήπειρο, με τα πανύψηλα ελατοσκέπαστα βουνά, άφθονα νερά, και φαράγγια μοναδικής ομορφιάς για μια 7ήμερη διασχίση της Βόρειο-Δυτικής Ελλάδας.

Διαδρομές στα ποτάμια, τις λίμνες και τα πετρινα γεφύρια σάς προσκαλούν σε ένα ταξίδι εικόνων και αισθήσεων.
Τα κρύα νερά των πηγών και τα ορμητικά νερά των χειμάρων ενώνονται και δημιουργούν αβαθή και ορμητικά ποτάμια, υγροτόπους και λίμνες μέχρι να δημιουργήσουν τα ποτάμια του Αλιάκμωνα και του Αώου που δίνει ζωή στον εθνικό δρυμό Πίνδου μαζί με τον παραπόταμο του Βοιδομάτη με τα καθαρά, κρύα και κρυστάλλινα νερά του να διασχίζει το Φαράγγι του Βίκου.
Επισκεπτόμαστε τα μοναδικά τεχνουργήματα παραδοσιακής λαϊκής αρχιτεκτονικής, τα χωριά και τα πέτρινα τοξωτά γεφύρια, χτισμένα σε άγρια τοπία.
θαυμάζουμε τις λίμνες των Ιωαννίνων και της Καστοριάς να αντανακλούν τα φώτα της πόλης και το υποβλητικό τοπίο της λίμνης των Πρεσπών με τα 1.500 είδη φυτών και 260 είδη πουλιών.

Ξεκινώντας από Θεσσαλονίκη, εξερευνούμε την προστατευόμενη περιοχή της Ηπείρου με τα σημαντικά οικολογικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά της.
Γνωριμία με την μοναδική αρχιτεκτονική, την ιστορία, τη λαογραφία και γαστρονομία της περιοχής. Γνωριμία με τους ανθρώπους που ζούν στους διατηρητέους και παραδοσιακούς οικισμούς, ακολουθώντας δύσβατες Off Road διαδρομές στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου, και τη Δυτική Μακεδονία στην περιοχή των Γρεβενών, Καστοριάς και Πρεσπών .


Στον Εθνικό Δρυμό Πίνδου και το Παραδοσιακό χωριό Μέτσοβο

Ταξίδι εξερεύνησης στην προστατευόμενη περιοχή της Ηπείρου με τα σημαντικά οικολογικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά της.
Γνωριμία με την μοναδική αρχιτεκτονική, τα γεφύρια, την ιστορία, τη λαογραφία και γαστρονομία της περιοχής του Μετσόβου, ακολουθώντας δασικά μονοπάτια στον Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου με τον Εθνικό Δρυμό Βάλια Κάλντα.

Day 1 | Εθνικός Δρυμός Πίνδου και τα αρχοντικά του Μετσόβου

Συνάντηση: Θεσσαλονίκη | Διανυκτέρευση: Μέτσοβο

Ακολουθώντας την εθνική οδό που κατευθύνεται προς την πόλη των Γρεβενών για να ξεκινήσουμε τις εκτός δρόμου γραφικές διαδρομές στο Εθνικό Πάρκο Πίνδου.

Δίπλα στον Βενέτικο ποταμό οδηγούμε από τα πεδινά των Γρεβενών στα ορεινά της Ηπείρου, διασχίζουμε μικρότερους παραπόταμους του σε μια διαδρομή με πολλά νερά και πυκνή βλάστηση.
Επισκεπτόμαστε την πέτρινη τρίτοξη γέφυρα Aziz Aga, η οποία χτίστηκε το 1727, κοντά στο χωριό Τρίκορφο στην περιοχή Γρεβενών. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παραδοσιακή γέφυρα της Μακεδονίας, μια τριπλή τοξωτή γέφυρα μήκους 70 μέτρων και ύψους 15 μέτρων.
Αφού θαυμάσουμε για λίγο τα νερά του ποταμού επόμενη στάση μας στο όμορφο μέρος που βυθίζεται στη γαλήνια φύση, στο φαράγγι της Πορτίτσας με το ομώνυμο πέτρινο γεφύρι. Η δασική διαδρομή μας οδηγεί προς το χωριό Σπήλαιο και το Μέτσοβο για να περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια με τα αρχοντικά και δείπνο για να γευτούμε την παραδοσιακή Βλάχικη κουζίνα.


 • Θεσ/νίκη - Μέτσοβο
  170 klm Highway & 60 National Road
  25 klm Dirt-Road & Off-Road
 • Εθνικό Πάρκο Πίνδου
 • Αζιζ Αγά
  Σπήλαιο (Πορτίτσας)
 • Παραδοσιακός οικισμός Μετσόβου
 • Τυριά και κρέατα των Βλάχων

Day 2 | στο πυρήνα του Εθνικού Δρυμού της Βαλια Καλντα

Λίμνη Αώου, Βάλια Κάλντα, Ανατολικό Ζαγόρι | Διανυκτέρευση: Μέτσοβο

Πρώτη στάση στην λίμνη του Αώου, σε υψόμετρο 1.340μ που τροφοδοτεί τον ομώνυμο ποταμο. Απο εδώ ξεκινάμε Off-Road διαδρομή για να διασχίσουμε το Εθνικό Πάρκο Βάλια-Κάλντα. Το μονοπάτι μας οδηγεί σε μια από τις πιο προστατευμένες περιοχές της Ελλάδας, στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού της Πίνδου.
Διαδρομή μέσα από τις αποχρώσεις του πυκνού δάσους ανάμεσα από τα μοναδικά στην Ευρώπη πανύψηλα μαύρα έλατα (abies cephalonica). Βρισκόμαστε στο δάσος της Ζεστής Κοιλάδας (ValiaCalda) και οδηγούμε δίπλα στο Aρκουδόρεμα για στάση στο ποτάμι που οι αρκούδες της Πίνδου έρχονται να πιούν νερό.

Συνέχεια μέσα στον Δρυμό για να επισκεφτούμε το παραδοσιακό χωριό της περιοχής του Ζαγορίου, τη Βοβούσα, με το χαρακτηριστικό πέτρινο γεφύρι που συνδέει το χωριό πάνω από το ποτάμι. Στην γραφική πλατεία του με τις «Βρύσες» θα γευματίσουμε με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα.

Πριν τη επιστροφή μας στο Μέτσοβο θα περάσουμε από την σκεπασμένη με νούφαρα Λίμνη Ζορίκα να παρατηρήσουμε τους κατοίκους της, Βατράχια και Τρίτωνες.

Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση ή βόλτα στο Μέτσοβο και το βράδυ δείπνο με μουσικό πρόγραμμα – Ελληνική Βραδιά.


 • Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου
  40 klm Paved road
  35 klm Dirt-Road και Off-Road
 • Εθνικός Δρυμός Πίνδου (Βάλια Κάλντα)
  Αρκουδόρεμα
  Λίμνη Αώου
 • Παραδοσιακός οικισμός Βοβούσα
  Τα γεφύρια της Ηπείρου

Day 3 | Η πόλη η λίμνη και το σπήλαιο των Ιωαννίνων

Ιωάννινα - Ζαγόρια | Διανυκτέρευση: Ζαγοροχώρια

Μετά το πρωινό αφήνουμε το Μέτσοβο για να επισκεφθούμε την πόλη των Ιωαννίνων.
Λίγο πριν την πόλη, επίσκεψη στο Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων που χρονολογείται περίπου στα 1.500.000 χρόνια και αποτελείται από πολλές διαδοχικές αίθουσες και διαδρόμους στολισμένους με σταλακτίτες, σταλαγμίτες, κουρτίνες και εντυπωσιακές κολώνες σε θαυμάσια συμπλέγματα.
Βόλτα στην παλιά πόλη ή/και το μουσείο και γεύμα στο καλύτερο σημείο της πόλης με θεά την λίμνη.

Αφήνουμε τα Ιωάννινα για να κατευθυνθούμε στη περιοχή Ζαγόρια. Διαδρομή μέσα από δασικούς δρόμους για το χωριό Μονοδένδρι για check-in στο ξενοδοχείο και δείπνο.


 • Ιωάννινα
  100 klm National Road
  30 klm Dirt-Road και Off-Road
 • Σπήλαιο Περάματος - Λίμνη Ιωαννίνων - Παλαιά πόλη

Day 4 | Περιήγηση στον Εθνικός Δρυμός Βίκου-Αώου και τα χωριά του Ζαγορίου

Φαράγγι Βίκου, Ζαγοροχώρια | Διανυκτέρευση: Ζαγοροχωρία

Μέρα αφιερωµένη στο πιο στενό φαράγγι (Ρεκόρ Γκίνες) του κόσµου το ΒΙΚΟ και το «πέτρινο δάσος», με τους εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς που δημιουργούν τα επάλληλα οριζόντια στρώματα πέτρας.
Off Road διαδρομές μέσα στο πυκνό δάσος, για να ανακαλύψουμε τα γεφύρια, τα ποτάµια και μερικά από τα 46 χωριά της περιοχής των Ζαγοροχωρίων.
Γαστρονομικό ταξίδι στην ηπειρώτικη κουζίνα. Γεύμα με παραδοσιακές συνταγές παρασκευασμένες από τα αγνά προϊόντα της περιοχής στο χωριό Κεπέσοβο µε αµφιθεατρική θέση στην άκρη από το φαράγγι της Μεσαριάς, στα 1.100 µέτρα υψόµετρο. Ξενάγηση σε τυροκομείο για να γνωρίσουμε τα (μοναδικά) παραδοσιακά τυριά της Ηπείρου.


 • Εθνικός Δρυμός Βίκου-Αώου
  30 klm Paved Road
  40 klm Minor Dirt-Road και Off-Road
 • Φαράγγι Βίκου
 • Πετρόκτιστα Χωριά και Γεφύρια
 • Οι γεύσεις και τα αγνά προϊόντα της Ηπείρου. Ξενάγηση σε τυροκομείο.

Day 5 | Τα χωριά και τα ποτάμια στη σκιά των πύργων της Αστράκας

Τα χωριά Πάπιγκο και τα ποτάμια Βοϊδομάτης & Αώος | Διανυκτέρευση: Καστοριά

Check-out και περιήγηση στην περιοχή κοντά στο Πάπιγκο. Ξεκινάμε την περιήγησή μας με μια επίσκεψη στις κολυμπήθρες τις φυσικά διαμορφωμένες πισίνες για να θαυμάσουμε τους εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς.

Ακολουθούμε μια από τις πιο γραφικές διαδρομές της Ελλάδας με κατεύθυνση τα χωριά Μαστροχώρια και το όρος Γράμμος για να καταλήξουμε στη λίμνη της Καστοριάς και Check-In στην ομώνυμη πόλη. Δείπνο μουσικό πρόγραμμα – Ελληνική Βραδιά.


 • Πάπιγκο - Μαστροχώρια - Καστοριά
  120 klm Paved Road
  45 klm Dirt-Road και Off-Road
 • Πάπιγκο - Μαστροχώρια - Γράμμος
 • Διατηρητέοι οικισμοί του Πάπιγκου
 • Γεφύρια Κόνιτσας και Κλειδωνιάς

Day 6 | Πρεσπες Οι λίμνες χωρίς όρια

η περιοχή των Πρεσπών | Διανυκτέρευση: Καστοριά

Δύο λίμνες σε μεγάλο υψόμετρο, τρία κράτη που συναντώνται στο νερό. Ολόκληρη η περιοχή γύρω από τις λίμνες, ανεξαρτήτως συνόρων και σε όλες τις γλώσσες, ονομάζεται «Πρέσπα». Αποτελεί μια μοναδική κιβωτό ζωής και πολιτισμού.

Μόλις φτάσουμε στο χωριό Ψαράδες, επιβιβαζόμαστε στις παραδοσιακές βάρκες της περιοχής. Απολαμβάνουμε το ταξίδι στη λίμνη, παρατηρώντας τα υδρόβια πτηνά και τις πολλές εντυπωσιακές σπηλιές στις οποίες βρίσκονται απομονωμένες συναρπαστικές μονές.
Μετά την εμπειρία της βαρκάδας, Γριβάδια και Τσιρόνια (τοπικά ψάρια) σε διάφορες εκδοχές, φασόλια με κύμινο και πιπεριά και άλλα πολλά σερβίρονται πλάι στη λίμνη και μένουν αλησμόνητα.
Στη συνέχεια επιστρέψουμε στη Καστοριά διασχίζουμε την πανέμορφη κορυφογραμμή στο Πισοδένδρι του όρους Βαρνούντα.


 • Πρέσπες
  80 klm National Road
  35 klm Minor Dirt-Road και Off-Road
 • Πρέσπα
 • Γριβάδια και Τσιρόνια (τοπικά ψάρια)

Day 7 | Καστοριά - Θεσσαλονίκη

Μετά το πρωινό μας αφού δούμε την λίμνη από ψηλά ξεκινάει το ταξίδι της επιστροφής μας.

Option, ανάλογα με το διαθέσιμο χρόνο:

 • Δισπηλιό Καστοριάς - Λιμναίος προϊστορικός οικισμός
 • Σπήλαιο Δράκου Καστοριάς
 • Χωριό Νυμφαίο – ένα γραφικό χωριό στα βουνά όπου αποκαθίστανται τραυματισμένες αρκούδες


Παρέχουμε

Παροχή συσκευής ασύρματης ενδοεποικινωνίας για τα οχήματα σας
Εξοπλισμένο φαρμακείο Πρώτων Βοηθειών

Πλήρως εξοπλισμένα 4x4 Off-Road οχήματα συνοδείας

Με έμπειρους συνοδούς να σας καθοδιγήσουν με ασφάλεια στις εκτός δρόμου δυσκολίες και με οχήματα υποστήριξης που διαθέτουν πλήρη εξοπλισμό για τον ασφαλή απεγκλωβισμό του οχήματος σας.

Διατροφή

Όσο το δυνατόν περισσότερο επιλέγουμε να σερβίρονται τοπικά προϊόντα και γεύσεις.
Πρωινό: Πλήρες σπιτικό πρωινό στο Ξενοδοχείο - Ξενώνα.
Μεσημεριανό: Οργανώνουμε και σερβίρουμε υπαίθριο Πικ-Νίκ ή ένα ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα (Brunch) που θα σερβιριστεί σε ταβέρνα ή παραδοσιακό καφενείο, με ποικιλία παραδοσιακών ελληνικών εδεσμάτων, όπως, αλαντικά, τυριά, πίτές κλπ. νερό, καφέ. Επίσης, τσάι, καφέ κτλ σε στάσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Δείπνο: Πλήρες δείπνο με κρέας ή ψάρι, ορεκτικά, επιδόρπιο, αναψυκτικά, κρασί.

Our Route

Δημιουργούμε τους καλύτερους οδηγούς

Σε κάθε μας εκδρομή, είμαστε δίπλα σας για να ανακύψετε τις δυνατότητες του οχήματος σας και να βελτιώσετε τις 4Χ4 οδηγικές ικανότητες σας στο φυσικό έδαφος, με απόλυτη ασφάλεια, για σας την οικογένεια σας και το αγαπημένο τετρακίνητο σας.

Similar Trips

Στ αχνάρια του Μακεδονικού αγώνα

Εκδρομή Ιστορικού χαρακτήρα,
στην πιο όμορφη περιοχή της Ελλάδος.
Ταξίδι στην ιστορία των Βαλκανικών Πολέμων. Επικεντρωμένοι σε μια πλευρά της Ελλάδος ,αυτή της δυτικής Ελλάδος όπου στα βουνά πραγματοποιήθηκαν μάχες ηρωικές και πολύνεκρες.

Καστανόδασος Στενή Εύβοιας

Διαδρομές μέσα σε ανεξερεύνητα μονοπάτια της Δίρφης
Το καστανόδασος το Μαύρο δάσος και οι καταβόθρες αλλά και οι κορφές της Δίρφης είναι μέρη που κόβουν την ανάσα …μια ανάσα από την πρωτεύουσα!